ONRECHT

Dit verhaal is van — Loes Bettonfiel (25), Tilburg
Dit verhaal is afgenomen door — Sophie Kerkhof (24), Tilburg
Hulpvragend staart hij naar het meisje
Ze houden elkaars handen vast,
Stevig
Wij,
Wij samen
Samen is sterker dan alleen
Of toch niet?
Verafschuwt zij zichzelf?
Doordat hij is getroffen door het onrecht?
Het onrecht wat hen ieder is aangedaan
Waarom hij en niet zij?
De liefde is voelbaar
Geen woord kan dat beschrijven
Dat verbindt
En zal nooit breken.
analyse
Wat gebeurt er? Er is een man die is verbrand. Hij ligt op bed en kijkt naar zijn zusje? Ik denk dat het broer en zus zijn. Hij houdt haar hand vast en hij heeft een soort hulp nodig. Hij voelt liefde voor hij. Zij heeft een heel lege blik.
Wat zie je? Ik zie een man en een vrouw. Een bed. Rommel. Het ziet er armoedig uit. Ze zijn in een ziekenhuis? Maar misschien eerder een noodziekenhuis. Hij is ook echt nog jong. Er is iets gebeurt, waardoor er meerdere mensen gewond zijn geraakt. Het lijkt alsof er een noodopvang voor is gemaakt. Ik zie wanhoop. Verdriet. Maar ook veel leegte. Heel veel leegte.
Wat gebeurt er nog meer? Ze houden elkaars hand vast. De vrouw heeft met de ene hand hem vast, de andere hand knijpt ze samen. Ze houdt de deken vast. Ze voelt spanning, maar dit staat los van haar gezichtsuitdrukking. De jongen zegt voor mij alleen maar: help. Zijn blik is erg vol met emotie en focus. Zijn focus is erg aanwezig. In tegenstelling met haar. Alsof zij wegkijk van de realiteit. Ze zegt: ik ben er voor je, maar kan hem niet aanzien op deze manier.
Associaties Oorlog, onrecht, wanhoop, familie, brand